“Många arbetsplatser pratar om frihet under ansvar - på Kabona känns det på riktigt”

- Anton Ekelund ser möjligheterna med internationell expansion Kabonas exportsatsning öppnar nya karriärvägar för Anton Ekelund och många kollegor - både de som redan arbetar på Kabona och framtida.

Efter en framgångsrik utveckling i Sverige påbörjas nu en större satsning på en internationell marknad med mycket stor potential. Energieffektivisering av fastigheter är lika viktigt i Markaryd och Stockholm som i Halifax och London.

– När beslutet om en större exportsatsning hade tagits fick jag frågan om jag var intresserad av en projektledarroll. För mig var tajmingen perfekt. Jag hade både några års erfarenhet från arbetet på Kabona och en livssituation där resor och arbete utomlands inte var något hinder, säger Anton Ekelund, projektledare på Kabona.

Stort eget ansvar men också kraften från en större organisation

– Jag trivs att arbeta på fältet och att träffa nya människor i nya miljöer. Samtidigt arbetar vi med avancerad teknik och höga krav i alla led. Införande och driftsättning måste flyta samtidigt som våra system ska fungera i en vardag med många faktorer som påverkar – och där alla inte går att förutse. Därför känns det väldigt bra att ha duktiga kollegor inom räckhåll. Kabonas supportfunktion är i det avseendet väl utvecklad. Även när jag står ensam hos kund är kvalificerad hjälp aldrig långt bort, fortsätter Anton.

“Det ska vara kul att gå till jobbet”

– När det gäller utbildning och kompetensutveckling är möjligheterna också mycket goda. Sen handlar det minst lika mycket om att “ta” som att “få” utbildning. Här tycker jag om ömsesidigheten. Om jag satsar på jobbet vet jag att Kabona satsar på mig. Även arbetstiderna präglas av flexibilitet och frihet under ansvar, avslutar Anton.