“Det är inte alla som kan gå till arbetet och spara energi, varje dag”

- Petra Stark har hittat jobbet som ger kraft och lust att utvecklas. Efter att ha arbetat några år i butik och som lageransvarig bestämde sig Petra Stark 2010 för att göra någonting helt annat. Med erfarenhet av försäljning och ett intresse för energi- och miljöfrågor blev utbildningen till Energisamordnare ett riktigt lyckokast.

– Jag säger ibland att jag utbildat mig till en ecopilot – om inte vår fina produkt, så den mänskliga varianten. När jag väl beslutade mig för att satsa på ett helt nytt område blev utbildningen på yrkeshögskolan i Värnamo ett klockrent alternativ. Det var också på skolan jag kom i kontakt med företaget första gången. Jag kunde se ett spännande företag som låg i framkant inom ett område som bara skulle öka i betydelse. Efter två års studier och examen började jag mitt arbete i januari 2013, säger Petra Stark som under sin tid här  har jobbat som säljare, projektledare och energitekniker.

Samspelet med kunder och kollegor en framgångsfaktor

– En anledning till att jag känner mig som en ecopilot är att allt vi gör i slutänden handlar om att göra det enklare att spara energi. Det är också här som samarbetet med våra kunder är så viktigt. Att lyssna, ta till sig och kunna komma tillbaka till kunden med en lösning som gör vardagen mer energieffektiv och enkel är en stor anledning till att det här jobbet är roligt. Samtidigt sätter det fingret på vikten av lagspel. Utan bred och djup kunskap och ett nära samarbete med kollegorna går det inte att lyckas, fortsätter Petra.

Ibland måste spikskorna på

– Under de år jag arbetat på företaget har det i perioder varit väldigt mycket att göra. Då måste man vara beredd att sätta på spikskorna. Å andra sidan vet jag att det släpper och blir mindre stress runt hörnet. Min upplevelse är att Nordomatic är en lyhörd arbetsgivare med respekt för familjelivet och en förståelse för att det behöver finnas en balans i tillvaron.

Stor frihet och flexibilitet

– Det bästa med det här jobbet är förmodligen friheten, flexibiliteten och att här finns en tydlig teamkänsla, man är aldrig ensam. Oavsett om jag är på fältet eller vid skrivbordet finns det alltid kunskap och erfarenhet inom räckhåll. Sen är det förstås en skön känsla att arbeta inom ett område som bidrar till en bättre framtid för alla, avslutar Petra Stark.