Nordomatic køber IBA System

Smart Building-koncernen styrker markedspositionen i Nordjylland gennem opkøb af IBA System med base i Aalborg. Spændvidde i opgave­løsningen, nærværende support og god service over for kunderne er nøgleordene for de strategiske overvejelser, der har ført parterne sammen

Nordomatic-koncernen, der er Skandinaviens største systemintegrator inden for Building Management Systemer, styrker nu sin position i Nordjylland. Det sker gennem opkøb af IBA System i Aalborg, hvor både indehavere og medarbejdere følger med til Nordomatic, som med opkøbet næsten fordobler sin organisation i den nordjyske hovedstad.

IBA System blev startet i 2005 af Steffen Froulund og Henrik Aarestrup, som med bred erfaring inden for bygningsautomatik valgte selv at udføre teknisk rådgivning og levering af CTS-systemer til offentlige og private bygningsejere. I dag er virksomheden fast leverandør til boligselskaber og offentlige kunder såvel i det nordjyske som i udvalgte projekter i resten af landet. Herudover henter større teknikentreprenører i stigende omgang specialisterne fra IBA System ind til komplekse opgaver inden for bygningsautomatik.

Potentialet er enormt

– Potentialet for intelligent bygningsdrift er enormt, og efterspørgslen stiger i takt med, at teknologierne udvikler sig, og der kommer øgede krav til energioptimering. Det kræver en vis størrelse og spændvidde at følge med den udvikling, der er i gang inden for blandt andet cloudbaserede løsninger og applikationer i skyen, siger projektchef Henrik Aarestrup og fortsætter:

– Ud over installationer udfører vi også service og leverer support til vores kunder. I en travl hverdag med fokus på drift er det derfor svært at forretningsudvikle på det niveau, der i dag er bydende nødvendigt. Ved at blive en del af Nordomatic får vi en større muskel og kan gøre meget mere for vores kunder. Det gælder både i forhold til teknologier som Smart Cloud og SmartHeating samt i forhold til rådgivning af vores kunder tidligere i forløbet af et projekt.

Og netop rådgivningen af kunder er afgørende for både IBA System og Nordomatic, der trods forskel i størrelse på virksomhederne har samme filosofi og tilgang til, hvordan kunderne skal betjenes.

– Kunderne har ofte selv stor teknisk indsigt og ved, hvilke resultater, der kan opnås med de forskellige teknologier. Her er det kombinationen af mulige tekniske løsninger, indsigt i funktionskrav til bygningerne og kravene til energioptimering og økonomi, der allerede i salgsfasen stiller store krav til os som specialister, siger salgschef Steffen Froulund.

Gode kundeoplevelser handler om relationer

Ved at blive en del af Nordomatic, som i Danmark beskæftiger over 150 medarbejdere, ser Steffen Froulund frem til at få flere ressourcer til at håndtere kundekontakten.

– Ordretilgangen er helt naturligt svingende, og som mindre firma er det derfor svært at udvikle en tværgående Key Account-funktion, der kan samle erfaringer op på tværs af projekter og anvende dem i forbindelse med rådgivning af nuværende og potentielle kunder. Relationer betyder 80%, og det er derfor vigtigt, at vi er nærværende i markedet. Også her er Nordomatic et godt match såvel styrkemæssigt som kulturelt, understreger Steffen Froulund.

Hos Nordomatic ser man frem til at få indehavere og medarbejdere fra IBA System med ombord. Adm. direktør Toke Juul fra Nordomatic Danmark A/S hæfter sig især ved det match, der er i de to virksomheders kundeporteføljer.

– I Aalborg-afdelingen løser Nordomatic rigtig mange opgaver for virksomheder og ejere af private bygninger, mens IBA System betjener mange offentlige kunder og alemene boligselskaber. Med den større og samlede organisation kan vi nu internt i endnu højere omfang dele viden og erfaringer, der gør begge organisationer i stand til at løse de stadigt mere avancerede og krævende opgaver på tværs af kunder og sektorer. Det er en winwin for alle parter, fastslår Toke Juul.

Fremtidssikring af virksomheden

Og udviklingen på medarbejdersiden er vigtig for de to indehavere af IBA System, der med salget til Nordomatic har ønsket at fremtidssikre virksomheden og arbejdspladserne:

– De opgaver, vi løser for kunderne i dag er jo ikke kun et spørgsmål om teknik. Det drejer sig også om viden og værdiskabelse. CTS-branchen er en spændende branche. Især for de teknikere, der har skruet hoved og hænder rigtigt på. Det har medarbejderne hos os, og ved at blive en del af en organisation med flere end 400 dygtige kolleger åbner der sig nye muligheder både for kompetenceudvikling og karriereveje, siger Henrik Aarestrup og Steffen Froulund samstemmende.

Henrik Aarestrup fortsætter som projektleder på eksisterende IBA-projekter, og Steffen Froulund forestår salget. Nye projekter løses i den samlede organisation fra Gl. Gugvej, hvor IBA Systems indehavere og medarbejdere flytter sammen i Nordomatics lokaler.


« Tillbaka