Nordomatic køber op i Sverige

Smart Building-koncernen styrker markedspositionen i Sverige gennem opkøb af aktiviteter i tre specialistvirksomheder og gør klar til en offensiv især over for offentlige bygningsejere. Væksten i Sverige giver nye muligheder for Nordomatic i Danmark, der får adgang til flere teknologier

Nordomatic-koncernen, der er Skandinaviens største systemintegrator inden for Building Management Systemer, styrker nu sin position i Sverige. Det sker gennem opkøb af Building Management-aktiviteterne i de tre virksomheder QTS og Suprasys samt automationsdelen af N&N El och Styr.

Aktiviteterne udgør en omsætning på cirka 45 mio. SEK (knap 33 mio. DKK), og 26 medarbejdere skifter nu til Nordomatic. Blandt kunderne er store ejendomsbesiddere, heriblandt flere offentlige i området Södertalje, Stockholm og Mälardalen, hvor Nordomatics markedsandel nu styrkes markant.

Videndeling på tværs af Norden
– Opkøbet giver Nordomatic-koncernen en stærk position i Stockholm-området. Södertälje er en kommune med næsten 100.000 indbyggere og en række stærke industrier. Vi opretholder det kontor i Södertalje, som indgår i overtagelsen, og vil bruge denne position til yderligere vækst i hele området, forklarer vicekoncernchef Toke Juul, der også er adm. direktør for Nordomatic Danmark A/S og som er ansvarlig for Nordomatic-koncernens opkøb.

Toke Juul forklarer, at det seneste opkøb ikke kun kommer den svenske del af Nordomatic til gode, men også selskaberne i Danmark og Norge.
– Markedet for Smart Buildings er under konsolidering og vi ønsker at være frontløber på området. Når vi køber virksomheder eller aktiviteter op, så er det ikke alene dygtige medarbejdere og kundeporteføljer, der er interessante. Der er ofte også teknologier, koncepter og løsninger, der er udviklet af disse ofte ekstremt specialiserede og dygtige smart building-virksomheder. De bedste af disse løsninger forfiner vi og udbreder vi til resten af koncernen. Det hjælper os til at være på forkant i markedet, understreger Toke Juul.

Kan mere sammen med Nordomatic
Fra den opkøbte forretning siger den svenske bestyrelsesformand Joakim Nordlund:
– Vores branche er inde i en spændende forandring med mere avanceret teknik og dybere samarbejde med kunderne. Vores opfattelse er, at vi kan gøre endnu mere sammen med Nordomatic inden for Smart Building end vi kan alene. Vi har bemærket udviklingen i deres kompetencer og løsninger gennem de sidste ti år, og vi ser frem til at blive en del deres vækstrejse.

Fakta om Nordomatic
• Nordomatic-koncernen beskæftiger på nordisk plan i alt godt 400 medarbejdere og omsætter for ca. 880 mio. SEK. og er blandt de førende hoved- og teknikentreprenører af åbne og leverandøruafhængige styresystemer for lys, køl, varme og ventilation, herunder Building Management Systemer og Smart Building-løsninger.
• Det danske hovedkontor ligger i Herning, og herudover har virksomheden afdelinger i København, Karlslunde, Næstved, Odense, Aabenraa, Esbjerg, Aarhus og Aalborg samt i Holstebro.
• Blandt de danske kunder er Arbejdernes Landsbank, DNU Skejby, DNV Gødstrup, Københavns Kommune, Moesgaard Museum, Odense Musik- og Teaterhus, TDC og ZOO København. Herudover løser virksomheden dybt specialiserede BMS- og CTS-opgaver i underentreprise for en række af landets største teknikentreprenører.

Nordomatic og Verdensmålene
• SDG # 7.3 – inden 2030 at fordoble forbedringen i den globale energieffektivitet
• SDG # 11 – bæredygtige byer og samfund
• SDG # 13 – bekæmpelse af klimaforandringer
• Bygninger tegner sig for ca. 40% af EU’s energiforbrug og 36% af CO2-emissionerne2. Nordomatics løsninger bidrager til forbedringer på disse områder. Næsten 75% af dagens bygningsmasse er kategoriseret som energieffektiv2. Her påvirker de intelligente BMS-systemer udviklingen positivt.


« Tillbaka